Moje konto Moje konto
Koszyk jest pusty
Kontakt

 

SunLife.com.pl

 

 

tel. 533 450 260

Napisz:

sunlifecompl@gmail.com

Aktualności

 

01.02.2019

Leczenie zaparć nawykowych wynikających z niewłaściwego stylu życia polega na:

- pobudzaniu ruchu jelit - należy stosować odpowiednia dietę. Jeść chleb razowy, warzywa, owoce (za wyjątkiem gruszek, jagód, kapusty, fasoli i cebuli). Jedzenie owoców jest godne polecenia także dlatego, że pobudzają nie tylko mechanicznie jelita, ale także chemicznie - dzięki procesom fermentacji.

W diecie należy uwzględnić oliwę z oliwek, olej sojowy, świeże masło, konfitury, miód, dużo płynów, także mocną kawę, jogurty i kefir. Należy ograniczyć białe pieczywo, potrawy mączne, mięso.

Nie wolno pić czerwonego wina, kakao, jeść ryżu i czekolady.

Środki przeczyszczające należy przyjmować w sytuacji, gdy dieta nie pomaga. I wolno to robić tylko do 10 dni. dotyczy to także najpopularniejszych leków na zaparcia, ziół do parzenia.


 

 

15.02.2017

NOWOŚĆ! Zamów z dostawą do paczkomatu InPost!

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom klientów, wprowadziliśmy opcję dostawy zamówień do paczkomatów InPost. Ceny wysyłek zaczynają się już od 9 zł. Prosimy wybrać potrzebne produkty, swój paczkomat i odebrać paczkę w wygodnym dla siebie miejscu. Zapraszamy do zakupów!


 

 

15.10.2016

Herbata zielona Silver Moon - najsilniejszy antyoksydant

 

Herbata zielona Silver Moon z serii wielu badanych herbat zielonych, czerwonych, rooibos wykazuje najsilniejsze właściwości antyoksydacyjne o najwyższej zawartości polifenoli sięgającej 24 procent - podaje książka popularnonaukowa "Filirt herbaty z medycyną". Kup herbatę teraz w naszym sklepie


 

11.08.2016

Gurmar reguluje poziom cukru

Nasza klientka kupiła w SunLife.com.pl gurmar, indyjską roślinę leczniczą stosowaną w celu obniżenia i uregulowania poziomu cukru. Oto, co opowiedziała nam o efektach kilkunastodniowego stosowania:

Chciałam się z Państwem podzielić opinią na temat zioła Gurmar. Od kilku lat choruję na cukrzycę. Przyjmuję tabletki, stosuję dietę, wzmacniam organizm. Mam jednak kłopot, bo poziom cukru we krwi ciągle się waha. Staram się nie dopuścić do przyjmowania insuliny.  Szukam alternatywnych sposobów opanowania choroby. Sięgnęłam po zioła, ale szybko się zniechęciłam, bo np. pijąc morwę białą nie odczuwałam żadnych spektakularnych zmian. Ostatnio koleżanka namówiła mnie na wypróbowanie ziela gurmar. Mimo zniechęcenia, spróbowałam i nie żałuję.

To naprawdę działa.

Piję regularnie, głównie po posiłkach, cukier się ustabilizował. 

Kup gurmar teraz!


  

Jarmuż sproszkowany SunLife

5.99
Dodaj do ulubionych

Na stanie: Dużo

Czas dostępności: Dostępny od ręki

Producent: SunLife

Opis produktu Jarmuż sproszkowany SunLife

Jarmuż w proszku wytwarzany jest ze świeżych liści jarmużu (brassica oleracea var, acephala). Należy do roślin kapustowatych, której łodygi osiagają nawet do 1m wysokości. Wieńczą ją piękne, jajowato-podługowate  i mocno kędzierzawe liście. Wykorzystuje się je do celów kulinarnych. Charakteryzują się wysoką wartością odżywczą i wyszukanym smakiem z nutką goryczy. W postaci sproszkowanej stanowi pożywny – bogaty w błonnik i białko - składnik napojów, koktajli, zup i sosów.

 

Jarmuż w Polsce zdobywa popularność, będąc już od wielu lat powszechnie spożywanym m. in. w krajach Europy zachodniej i Skandynawii. Na Zachodzie docenia się właściwości jarmużu stosowane w profilaktyce antynowotworowej - zawiera on bowiem, podobnie jak inne kapustowate, silne przeciwutleniacze oraz witaminę K. Jarmuż jest również skarbnicą pierwiastków i elektrolitów, takich jak magnez, żelazo czy potas, które wspomagają krążenie krwi i zapobiegają nadciśnieniu. Z kolei zawarty w jarmużu beta-karoten bardzo korzystnie wpływa na wzrok, a sulforafan jest stosowany w medycynie podczas profilaktyki choroby wrzodowej.

Jarmuż jest chyba najbogatszy w działające przeciwnowotoworowo kartenoidy: dla przykładu surowy szpinak zawiera 36mg kartenoidów na 100g, a w jarmużu jest ich ponad dwukrotnie więcej, bo 78 mg.

 

W licznych badaniach wykazano,  ze częstsze jedzenie tego warzywa ma związek z niższymi wskaźnikami zachorowań na raka przewodu pokarmowego: jamy ustnej, gardła, przełyku, żołądka, jelita grubego, a także płuc.

 "Apteka żywności", Jean Carper, Hannah Publishing LTD, Warszawa 1998

Jednak jarmuż nie jest dobrym wyborem dla każdego - zawarte w nim szczawiany są szkodliwe dla osób cierpiących na schorzenia układu moczowego i nerek, takie jak kamica nerkowa. Podobnie jak inne kapustowate jarmuż zawiera także goitrogeny, toteż przeciwwskazaniem w jego spożywaniu są wszelkie choroby tarczycy. Jednak osoby nie chorujące na wyżej wymienione choroby mogą spokojnie korzystać z właściwości zdrowotnych jarmużu.

 

Wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna - 1193 kJ / 284 kcal

Tłuszcz - 3,8 g,

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g

Węglowodany - 34 g,

- w tym cukry - 5,5 g

Błonnik - 21 g

Białko - 18 g

Sól - 0,2 g

 

Informacja o alergenach:

Produkt może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.

 

Zalecane warunki przechowywania:

 

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 

Wykorzystane źródła:

 "Apteka żywności", Jean Carper, Hannah Publishing LTD, Warszawa 1998

"Wielki leksykon roślin leczniczych" Książka i Wiedza, Warszawa 2001

 

Data aktualizacji opisu: 08.03.2017

Poleć produkt

:
:
: